Är du sådär överförtjust i julen och letar inspirerande tips inför årets pyssel och förberedelse? Då har du hittat helt rätt. Här kan du läsa mer om olika saker som genererar en extra gullig känsla under julen. Små detaljer som både stora och vuxna tycker om.

Har du hört talats om nissetillbehör? De små söta dekorationerna som förmedlar berättelsen om den lilla hustomten. Häng med för att ta del av olika tips på hur du inreder med nissetillbehör i jul!

Snällare hustomte nu för tiden

Fina små sagor om nissar och småtomtar hör till i samband med julens högtid. Som vuxen berättar du kanske en julsaga för dina barn och fina nissetillbehör ställs ut runt om i hemmet. I nordisk mytologi är dock sagan lite annorlunda. Den gamla seden säger att varje gård har en liten hustomte som är ett slags väsen i skepnad av en gammal gubbe. Hustomtarna är duktiga arbetare och de bor enligt samma sed i en närliggande ladugård eller stall, men också i huset där människorna bor. Det som dock starkt skiljer dåtidens berättelser från dagens sagor om nissar och tomtar är att hustomten är vresig. Blir han på fel humör är det bättre att hålla sig långt ifrån hustomten. I våra moderna julsagor är dock hustomten en snäll liten nisse som vi mer än gärna har nära.

Nisse flyttar in

En trygg och snäll liten tomtenisse vill de flesta av oss ha i hemmet, men för att få det behövs rätt inredning. Nissetillbehör finns det gott om idag och det första du bör göra är att välja en liten dörr så att Nisse kan flytta in. Som nissetillbehör är nog dörren en av de mer magiska dekorationerna och den gör tiden fram till jul ännu mer förväntansfull. Det är dessutom en relativt billig dekoration i jämförelse med annat.

Glöm inte bort att införskaffa nissetillbehör som du även kan ha stående intill den lilla dörren. En liten miniatyrskyffel för att ta bort snö och en liten lykta är söta nissetillbehör. Du får heller inte missa den klassiska repstegen som du hänger intill dörren. På nätet hittar du mängder av små nissetillbehör som gör julen lite sötare!