Att inreda i en miljövänlig anda har blivit en ökande trend och vill man kan man även ha en inredningsstil som är så naturnära som möjligt. Det finns många olika sätt att hitta inredning som är miljövänlig och på samma gång i harmoni med naturen.

Förnya hemmet med ekologiskt och en ny takläggning

När man har bestämt sig för att förnya sitt hem med en hållbar stil, finns det gott om tips för en hållbar inredning som man kan ha stor nytta av. Köper man möbler kan man kika efter tillverkare som värnar om miljön både i produktion och material. Bor man i ett hus kan man även unna sig ett nytt tak med god isolering och snyggt utseende. Ett nyare tak kan förhindra att det går åt för mycket energi tack vare en god isolering. Att skaffa ett nytt tak innebär också mindre energiåtgång och en tryggare tillvaro med ett tak som håller bra. Ska man unna sig ett nytt tak och bor i Stockholm eller närområdet, kan en professionellt utförd takläggning i Stockholm se till att utföra ett snyggt arbete med trygga garantier! Fördelen är att man också får utbildad personal som kan skräddarsy för allas behov och önskemål.

Tidlös konst och hållbara inredningsmaterial

Ska man skaffa konst till sitt hem, kan man gärna köpa tavlor på secondhand. Att köpa konst begagnat betyder att man inte köper nyproduktion av tavlor och affischer och därför värnar om miljön. Fördelen med att finna konst på secondhand, är ett större utbud av både gammalt och nytt som kanske inte längre finns i detaljhandeln. Det finns en hel del

miljövänliga och hållbara material som går att använda till hemmet. Några exempel är lin i tyger. Lin är återanvändningsbart och vissa möbeltillverkare använder lin även i sina möbler som härdad linfiber. Ett annat bra exempel är återvunnet glas som inredningsdetaljer. Det finns även bra stiltips med hållbara material och ofta ger naturmaterial en tidlös design som passar i de flesta hem. Naturmaterial är lätt att även inreda med från naturen själv! Det är gratis att hitta vackra stenar eller grenar och göra egna fina inredningsdetaljer till hemmet.

När man hittar möbler och naturmaterial som går i en ekologisk anda, är det snyggt med färger som liknar skog och natur. Då kan man ha stor nytta med kunskap om hur man inreder med jordnära färger för ett optimalt naturnära och tidlöst hem. Ett sovrum är snyggt att mixa med fler färger på kuddar och filtar eller gardiner. Färgerna ska då gärna gå i brunt, beiget, grönt, vitt eller toner som inte är så färgstarka om man vill uppnå ”naturlooken”. Grått är även en färg som går bra ihop med det mesta, både när det kommer till tyger och inredningsdetaljer. Varierande storlekar av stenar från naturen på en hylla ihop med gråa kuddar eller gardiner kan vara en snygg matchning. Det man inte ska glömma är väggarnas färg som gärna kan gå i toner som beiget, vitt eller grönt.