En av de allra populäraste inredningsstilarna är den lantliga inredningen. Den går att beskriva som någorlunda romantisk och ger oss en känsla av att vara ute på landet, även fast vi kanske bor i en storstad. Du kan snabbt och lätt ge ditt hem en liten lantlig touch med endast några små förändringar. Det kan antingen vara genom att måla om eller ändra färgerna du har använt.

Du kan till exempel restaurera en gammal trämöbel. Det kan du göra genom att du målar den vit. Vita möbler är nämligen en fin detalj som kommer göra ditt hem lite mer lantligt.

Vad kännetecknar den lantliga inredningen?

Det finns ett antal kännetecken du kan leta efter när du vill ha en lantlig inredning. Pastellfärger, blommor, vita möbler samt blommiga textiler är några de mer självklara detaljerna. Det ska gärna se lite mer gammaldags och enkelt ut. Detta har lett till att det blivit populärt för folk att restaurera gamla trämöbler.

Med vit målarfärg kan du göra underverk om du har ett träköksbord och pinnstolar. Efter du målat dessa kan du lägga på en randig eller blommig duk på bordet. Dukar du sedan med porslin som har pastellfärg kommer det ge en riktigt lantlig känsla. Glöm heller inte bort att placera ut en bukett med blommor i vas.

Var kan jag köpa lantlig inredning?

Om du inte vill göra egna inredningsdetaljer utan vill köpa färdiga finns det flera butiker som säljer vackra lantliga produkter. Hos LaLiving finns det ett bra utbud med alla möjliga inredningsdetaljer som passar i ditt lantliga hem. Du kan även hitta en hel del begagnade saker på nätet, dessa är många gånger billigare. Det är även mer miljövänligt att köpa begagnat istället för nya saker.

Du kan dock hitta alla möjliga möbler och prydnadssaker i de flesta inredningsbutiker. Även fast de kanske inte beskrivs som ”lantliga” finns det en hel del som passar i inredningstilen.

Detaljerna gör det mesta

Den lantliga inredningen rekommenderas för alla som gillar de små detaljerna. Allt från en äldre, klassisk smörskål till en vacker vas kan vara små detaljer som är perfekta. Stilen är även rekommenderad för alla som tycker om konst, det finns nämligen en hel del du kan hänga upp på dina väggar som förstärker känslan. Motiv av landsbygden eller blommor kan aldrig gå fel.

Romantik och lantliv

Lantlivet sägs ha en koppling med romantiken. Många av oss romantiserar nämligen livet på landet, det är lugnt, avkopplande och idylliskt. På landet kommer du ifrån all stress från storstaden och allt som måste göras. Det sägs att alla som gillar lantlivet ofta går att beskrivas som romantisk. Tänk därför på detta när du ska inreda hemmet i en lantlig stil. Du bör inte vara rädd för att tänka lite utanför gränserna när du inreder, låt romantiken få en liten plats. Ett exempel på vad du kan göra är att sätta upp romantiska visdomsord på dina väggar. Det finns även ett antal citat som kan vara fina att sätta upp på väggen.