Det är roligt att flytta och få en ny bostad att inreda. Du får en möjlighet att tänka nytt, byta ut vissa möbler och skapa ett riktigt personligt hem.

Hitta ditt nya hem

Nummer ett är så klart att hitta din nya bostad. Ett hem där du verkligen kommer att trivs och som passar dig och din familj. Eller dig och din hund. Ett ställe att slappna av på och som du verkligen älskar att vara i. När du letar bostad är det smart att börja på Boneo, en bostadssajt som alltid har de senaste bostäderna på marknaden. Så att du hinner titta på en attraktiv bostad innan den kommit ut på marknaden på allvar. Gå in på Boneo där du hittar bostäder över hela Sverige.

Tänk igenom inredningen

När du har hittat ditt nya hem är det smart att tänka igenom din inredningsstil. De flesta av oss tar ju med oss möbler, tavlor och annat som tillhör inredningen från den gamla bostaden till den nya. Det är bäst både för plånboken och klimatet. Men det är också roligt att få börja om lite på nytt. Förfina din inredningsstil och verkligen vara kreativ. Ta papper och penna och rita upp varje rum. Vilka färger vill du att rummet ska gå i? Vilken stil och känsla ska rummen ha? Utgå från dina gamla möbler, men du kan också sälja och köpa nya möbler. Köp både från butik och från second hand. Det är också smart att gå ut på nätet för att hitta inspiration. Tänk också på hur mycket plats möblerna tar. Om du just nu har en väldigt stor och härlig soffa som passar perfekt i ditt vardagsrum, så är soffan kanske lite för stor för det nya vardagsrummet. Det handlar inte bara om att ha en bra plats till dina möbler och att de ska passa ihop, utan även om att skapa rymd och yta i de olika rummen.

Hitta din personliga inredningsstil

Om du känner att du egentligen inte har en egen personlig inredningsstil är det perfekt att utveckla den när du flyttar till en ny bostad. Det första du kan göra är att leta efter inspiration på nätet. Titta särskilt efter möbler och färger som du gillar. Ta kort på möbler, inredningsdetaljer, tapeter och färger som du återkommande dras till. Vilka färger, stilar och former återkommer? Där har du din helt egna personliga inredningsstil.