När vi talar renovering tänker vi ofta på nya tapeter och kanske ett helt nytt kök, men har du tänkt på vilket stort intryck dina innerdörrar faktiskt gör? Slitna dörrar i konstmaterial kan dra ned värdet på din bostad mer än du tror. Här berättar vi var du istället kan hitta gedigna innerdörrar i trä för att förgylla ditt hem.

Massivt trä är åter på modet

Under många år har material som formpressad papp och andra syntetiska lösningar dominerat när det kommit till innerdörrar. Nu har dock trenden vänt och man vill istället ha hållbara och lyxiga innerdörrar i massivt trä. Troligen beror det på att vi är mer fokuserade på hållbarhet och byggnadsvård än vi tidigare. Det är inte längre önskvärt med dörrar som går sönder och som inte kan renoveras. En dörr i massivt trä håller istället i många år och kan dessutom enkelt målas om och renoveras. Hos CK Door AB hittar du mängder av dörrar i trä. Här finns allt från härliga pardörrar med glaspartier till klassiska dörrar med speglar, alla tillverkade i material som ek och furu. Du hittar naturligtvis också snygga garderobsdörrar i massivt trä hos samma leverantör. Varför inte bygga en riktigt härligt walk in closet med vackra dörrar?

Höj bostadens värde med nya innerdörrar

Tror du att du någon gång kommer att vilja sälja din bostad? Då kan innerdörrar i trä vara en god investering som ger din bostad en värdeökning. Till skillnad från billigare dörrar rivs sällan sådana dörrar ut, istället renoveras de. Som du säkert vet är en sliten fastighet svårare att sälja än ett hus som är fräscht och har lösningar i hållbara material. Med sådana materialval kan du dessutom enkelt hänga med i inredningstrenderna 2022 utan att behöva köpa nytt.

Visst är dörrar i massivt trä dyrare än dörrar i billigare material, men de håller också mycket längre. De äldre dörrarna i skivmaterial får dessutom lätt skador, något som du slipper med rejäla trädörrar. Man kan med andra ord säja att det är en god investering att satsa på hållbara dörrar i trä som förblir snygga över tid och dessutom går att renovera.