Ett lätt sätt att uppdatera ditt hem lite är att fokusera på dina väggar. Det är lätt att bli uttråkad med hur de ser ut, speciellt om du inte har någon typ av dekoration. Tomma väggar, utan något mönster, kommer få ditt hem att kännas ofärdigt. Det behövs lite mönster eller fina bilder för att verkligen få ditt hus att kännas som ett hem. Du kan självklart välja att tapetsera väggarna, men vill du inte göra detta går det lika bra att hänga upp fina motiv.

När du planerar vad du ska hänga på väggarna är det viktigt att du väljer motiv som fungerar med resten av rummet. Det kan vara fina tavlor eller ett antal posters som visar lite av din personlighet.

Hitta inspiration

Oavsett om du ska inreda köket eller inreda vardagsrummet finns det några tips på vad du bör tänka på. De vanligaste väggdekorationerna är posters och tavlor. De kräver inte stor ansträngning för att hänga upp dem samtidigt som de kan ge ett väldigt starkt intryck.

Men det är inte alltid lätt att hitta de rätta motiven. Det finns då flera hjälpsamma inredningsbloggar och tidningar som kan ge dig bra tips. Det viktigaste du bör komma ihåg är att se till att tavlorna eller dina posters hänger rakt och passar ihop. Det kan se lite knasigt ut ifall du väljer att hänga upp flera olika motiv i alla möjliga färger. Men vill du skapa en egen inredningsstil kan du självklart göra detta.

Väljer du att rama in dina bilder måste du se till att välja rätt ramar. Det finns både breda, smala och i alla möjliga färger och storlekar. Svart och vitt brukar vara de färger som rekommenderas för de allra flesta motiven eftersom de anses vara något neutrala.

Stilrent och grafiskt

Ifall du har inrett i en mer modern inredningsstil rekommenderas det att du antingen väljer grafiska posters eller svartvita bilder. Det finns flera fina posters/tavlor med abstrakta motiv som kommer ge hemmet en trevlig och unik detalj. Du behöver dessutom inte kämpa med att hänga dessa rakt, det gör ingenting ifall de hänger lite mer oregelbundet förutom om du väljer att hänga upp flera bredvid varandra, då blir det snyggare om alla hänger i samma höjd.

Naturligt och harmoniskt

Har du istället valt att inreda mer harmoniskt, med neutrala naturfärger och en hel del växter? Då bör du givetvis anpassa dina väggdekorationer efter den stilen. Du kan då välja posters och tavlor med olika naturmotiv. Du kan dessutom välja mellan färgbilder eller svartvita. Väljer du motiv med mycket färg bör det dock passa med färgerna som finns i resten av rummet. Här gäller samma sak som för de stilrena och grafiska, att de bör hängas rakt. Speciellt om du väljer att skapa en tavelvägg eller hänga flera motiv i rad på en och samma vägg.