Blommor och växter är någonting som kan göra din inredning komplett, men samtidigt kan det kännas lite skrämmande. De flesta som väljer växter som en inredningsdetalj placerar ofta ut dessa där de ser bäst ut, och inte alltid där växten/blomman trivs bäst. Detta kan leda till att växterna inte klarar sig särskilt länge. Som tur är finns det några tips på vad du bör tänka på när du bestämmer dig för att använda dig av växter i din inredning.

Den rätta krukan

När det kommer till att välja krukor till växterna väljer de flesta en som fungerar med resten av inredningen. Detta är något som rekommenderas, men det är viktigt att även tänka på att välja en kruka som är lagom stor för växten. Det är ännu bättre ifall det finns utrymme för dränering, så din växt inte övervattnas. Det finns flera inredningstips när det kommer till hur du ska planera dina rum, samt vad du bör tänka på när du inreder med växter och blommor.

Välj rätt växter/blommor

Det finns flera alternativ när du ska välja växter till din inredning. Antingen kan du köpa plastväxter, dessa kommer klara sig under en lång tid och du behöver inte oroa dig för att vattna dem. Du kan även välja att plantera egna blommor/växter och se hur de går från fröer till växter eller blommor.

När du väljer riktiga växter är det viktigt att du väljer sådana som kommer klara av klimatet. Vissa behöver en hel del solljus och värme medan andra växter kan klara sig bra i skuggan. Försök att välja de växter som kommer trivas bäst i de ljusförhållanden som finns.

Du kan även välja att plantera blommor eller växter endast under en viss årstid, till exempel om du skulle vilja ha några bär, örter eller grönsaker. Dessa kräver dock att du tar hand om dem ordentligt.