De flesta som inreder börjar alltid med att planera hur de önskar att rummen ska se ut. Sedan är det inte ovanligt att de måste ändra på vissa saker för att det ska fungera. Dock finns det ett antal tips som du kan använda dig av oavsett vilket rum det handlar om.

Belysningen

Belysningen är en av sakerna som är väldigt viktig i alla rum. Speciellt om du ska använda ett rum till mer än en sak, exempelvis ett vardagsrum som även har en läshörna eller en arbetshörna. En taklampa är givetvis det viktigaste du behöver. Men det kan även vara bra att placera ut fler lampor på olika platser i rummet och gärna rikta dem mot olika saker du har.

Dölj alla sladdar

Något som inte alla tänker på när de inreder är att nästan all elektronik har sladdar. Skulle dessa ligga framme kan det se lite otrevligt ut. Försök därför gömma undan sladdarna bakom eller under möblerna. Det finns även speciella lister som du kan placera över sladdarna så de ”smälter in” i omgivningen.

Växter

Att inreda med växter kan liva upp ett rum en hel del. Dock är det viktigt att inte placera ut för många och kanske inte alla på ett och samma ställe. Skulle du ha ett litet rum som ska inredas kan det däremot bli finare ifall du ställer alla växter på ett litet bord och ingen annanstans. Men är du en person som har svårt att ta hand om växter på rätt sätt kan det vara bättre att fokusera på plastblommor eller annat material. De ser alltid fina ut och kräver varken vatten eller solljus.