När det talas om inredning och konst blir det lätt att fokuset hamnar helt på vad som ska upp på väggarna, vilken belysning som är bäst för tavlor och fotografier och hur en liten statyett gör sig bäst i vardagsrummet. Det finns många olika sätt att omge sig med konst på i hemmet. En aspekt som dock inte nämns lika ofta är hur du sedan ska njuta av alla vackra verk runtomkring dig.

Ett av de bästa sätten att beskåda din vackra konstinredning är i en snygg och skön divansoffa som låter dig koppla av och bara ligga och titta. Det är en fantastisk investering till ditt hem eftersom den ger dig tillräckligt med utrymme att sitta och ligga i många olika positioner, och den är också tacksam att syssla med egna, kreativa projekt på. Alla divansoffor är dock inte likadant designade, och därför bör du välja en modell som passar just dina behov och ditt hem.

Välj rätt divansoffa

De flesta divansoffor brukar placeras i vardagsrummet och om du är konstintresserad är det viktigt att du både sätter fram och hänger upp din konst så att den är väl synlig och att soffan låter dig att se åt olika håll. Om du ställer soffan mot en vägg kan du se hela rummet men däremot inte vad som hänger bakom den, medan en soffa i mitten ger dig fri sikt åt alla håll. En större soffa kan ställas i ett vinklat läge så att du ser åt olika hörnor beroende på var du sitter på den, medan några kompletterande fåtöljer också ger samma möjligheter. Välj gärna en modell på soffan som passar dina aktiviteter – en vilmodul är till exempel fantastisk för dig som gillar att sticka och virka då du kan sitta i en bättre ställning, helst framåt med benen i högt läge, medan en rundad variant är bra om många ska sitta på soffan tillsammans.

Glöm inte kuddarna

För att din soffa ska bli riktigt fin och skön är kuddar A och O. De utgör välkomna färgklickar, kompletterar konsten fint med olika mönster och material och ger dig möjlighet att variera din inredning efter humör och säsong. Kuddarna kan också hjälpa dig med din sittställning då de fungerar avlastande och ger stöd där det behövs. I kombination med divanmodellens praktiska design låter kuddarna dig sitta skönt medan du sitter och skissar, njuter av bra musik eller ligger och tittar på dina vackra konstverk. Ska du titta på film kan du enkelt byta position ofta i en divansoffa, och är du konstintresserad kan du passa på att se ett bra alster om en berömd konstnär eller kända konstverk.