Skulle du ha suttit och letat efter inspiration på hur du ska inreda ditt hem men inte hittat något, då kan du helt enkelt skapa din egen stil. Du behöver inte följa de som redan finns. Så länge du har ett bra öga för detaljer och förstår dig på färger och material kan du sätta ihop en stil som passar. Här kommer några tips som är bra att tänka på ifall du är intresserad av att skapa dina egen inredningsstil.

Det första du bör göra är att ta en titt på vad du redan äger. Gå igenom alla rum och se vad du tycker bra respektive mindre bra om. Skriv sedan ner vad du vill behålla och allt du behöver köpa. Om du har möjlighet kan du använda dig av ett dekorations-/inredningsprogram på nätet och sätta ihop ett rum som du vill att det ska se ut. Det ger dig en bättre bild över ifall det är någonting som är möjligt eller inte.

Att skapa en egen stil innebär helt enkelt att välja färger, material och möbler som du tycker om. Det svåra är att se till att allt som ingår i inredningen passar ihop så rummen inte ser helt galna ut.