Det var år 1881 i Spanien som en av de mest välkända konstnärerna föddes, Pablo Picasso. Han började lära sig bildkonstgrunderna av sin far som arbetade som konstprofessor. Det visade sig av han var väldigt talangfull, redan som ung. En av de mest kända verken från Picasso målade han i slutet på 1930-talet, Guernica.

Leonardo da Vinci är en annan väldigt känd konstnär som de flesta har hört talas om. Han är som mest känd för att ha målat ”Mona Lisa”. Da Vinci föddes på 1450-talet i Frankrike och han fick sitt namn ”da Vinci” eftersom han inte var född inom äktenskapet. Leonardo var inte endast en talangfull konstnär utan även arkitekt, uppfinnare, filosof, musiker, matematiker, naturforskare och ingenjör. En annan känd tavla han ligger bakom är ”Nattvarden”.

Den 30 mars år 1853 föddes en person som kom till att bli en väldigt känd konstnär, nämligen Vincent van Gogh. Han ligger bakom några kända tavlor, som ”Vitt hus nattetid” och ”Stjärnenatt”. Men det van Gogh är som mest känd för är att han skar av ena örat för att sedan ge det till en kvinna. Han tog sedan sitt liv ett par år efter detta sammanbrott.

Michelangelo föddes år 1475 i Italien och han var en mycket begåvad konstnär, men han var även en välkänd poet, skulptör, arkitekt och poet. Han hade en egen unik stil och trots att han är känd som konstnär, är han kanske mer känd för skulpturerna. Han skapade bland annat änglar och annat inom kristendomen.